Training

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2394 of D:\www\lgconsult.nl\www\includes\menu.inc).

Training

Breinkracht

Hoe creeer je balans in je brein en in je lijf en zet je jezelf in stelling?

Breinkracht is een programma om mensen te ondersteunen hun brein op een slimmere wijze te gebruiken dan ons tot nu toe is aangeleerd. Kort gezegd maken veel mensen op dit moment hoofdzakelijk van 1 hersenhelft gebruik, namelijk de rationeel analytisch, logisch ingestelde linkerhelft. Hier zit de kennis die we in de schoolbanken en in de maatschappij hebben opgestoken, inclusief onze normen en waarden. Feit is echter dat deze hersenhelft bij veel mensen overbelast aan het raken is, doordat er steeds meer kennis bij komt en er nauwelijks iets afgaat. Het risico van deze overbelasting is dat het zijn functie als grensrechter / openbaar aanklager niet meer goed kan vervullen met als gevolg dat de procedure wellicht gevolgd is maar dat de patient is overleden!

Onze maatschappij wankelt, we staan slechts op 1 been (linkerhersenhelft stuurt de rechterkant van ons lichaam aan) en dreigen top zwaar te worden. Breinkracht richt zich op het meer in balans brengen van de linker en rechterhersenhelft; balans in kennis en kunde, buitenwereld en binnenwereld. De rechterhersenhelft denkt snelerl, beeldend en buiten de bestaande kaders, is gericht op praktische toepasbaarheid en beschikt over het lef om intuitief te handelen. Haar functie is de coach / raadsvrouw die ondersteunt om kennis in kunde om te zetten.

Breinkracht begint bij de basis; wat is het bestaansrecht van de organisatie / waar ligt de focus?, waar liggen de grenzen van het speelveld en wat betekent dit kader voor het gedrag van de medewerkers? Het leven vraagt om grenzen. Grenzen zijn essentieel voor veiligheid en zekerheid en grenzen zorgen voor ontspanning in het brein.

Breinkracht biedt medewerkers handvatten om binnen deze context zelf nog meer de regie te kunnen nemen over de eigen ontwikkeling en inzetbaarheid. Het geeft de deelnemers inzicht in hun primaire, natuurlijke talenten en in hun zogenaamde 'bodyguards', ofwel hun copingstrategieen die zij ontwikkeld hebben om zich gaande en staande te houden in het leven, maar die in deze tijden van transitie ook hun verdere groei kunnen belemmeren. Breinkracht versterkt de intrinsieke motivatie en mentale weerbaarheid van de deelnemers en laat zich inspireren door de kernwaarden van het korps commandotroepen:

Moed:   Doen wat noodzakelijk is, ongeacht de consequenties voor jezelf.
Beleid:   Doortastend handelen, onconventioneel en verrassend. Bereid verantwoording af te leggen
Trouw:   Trouw aan je opdracht, trouw aan je kameraden, trouw aan je organisatie en vooral trouw aan jezelf.
Eer:   Het is onze eer te na om op te geven en niet het beste uit onszelf te halen.
Trots:   Trots op onze organisatie, onze geschiedenis, tradities en onze daden.

 

De Life School

Doordat wij ook regelmatig van particulieren de vraag krijgen of zij ook bij ons terecht kunnen, hebben wij ons per 2016 aangesloten bij De Life School, opgericht door Patty Harpenau (www.delifeschool.com). In zeven dagen, verspreid over een aantal weken, loop je door je eigen levensverhaal. Alle facetten komen aan bod die bijdragen aan een gelukkig leven. Lobke Glerum heeft de opleiding tot Life Teacher afgerond en is graag jouw gids en reisleider op de reis door jouw leven. Door het delen van oeroude universele kennis en wijsheid kan zij het pad verlichten en je jouw mogelijkheden tot groei en ontwikkeling laten zien.

Data Life School; 24 oktober 2016, 7 november 2016, 21 november 2016, 5 december 2016, 19 december 2016, 16 januari 2017, 30 januari 2017